Oorzaken bloed in de urine bij mannen

04.08.2019
Auteur: Maayke

Het eten van rode bietjes, bessen, rabarber of kleurstoffen en sommige medicijnen kunnen een roze verkleuring van de urine veroorzaken. In geval van een niercrisis is het belangrijk om op dat moment niet te veel te drinken.

Dan is verder onderzoek nodig door een uroloog. Behandelmogelijkheden De behandeling die de uroloog voorstelt is mede afhankelijk van de oorzaak van de aanwezigheid van bloed in uw urine.

Dit komt meestal aan het licht tijdens een urineonderzoek. Contact meer informatie over Contact Algemene informatie. De belangrijkste oorzaak van bloed in de urine is een ontsteking van de urinewegen. Bloed in urine wordt ook wel hematurie genoemd.

Toon alle afdelingen en specialismen. Zoek Patintenrichtlijnen. De UMCG-website maakt gebruik van cookies. De meest voorkomende oorzaken zijn:. Het kan ook afkomstig zijn van de menstruatie, van een seksueel trauma of zelfs voorkomen na een zeer zware fysieke inspanning.

Logo Rijnstate, terug naar Home.
  • Naam verplicht.
  • Met een echo kan de radioloog of laborant uw organen, pezen en gewrichten met geluidsgolven echo onderzoeken.

Wat is het? Behandelmogelijkheden De behandeling die de uroloog voorstelt is mede afhankelijk van de oorzaak van de aanwezigheid van bloed in uw urine. Dit is niet verplicht. Tumoren in de nieren, urineleiders, blaas of prostaat worden behandeld met radiotherapie, chemotherapie of worden chirurgisch verwijderd. Komt een blaasontsteking vaker voor in de zomer?

  • Uitkomst van het onderzoek Bij ongeveer 50 procent van de mensen met waarneembaar bloed in de urine wordt geen afwijking gevonden.
  • Ook bepaalde vitamines of het eten van bijvoorbeeld bietjes kan je urine een bruine of rode kleur geven.

Lees voor. In andere gevallen is het raadzaam een afspraak te maken met de huisarts. Hoe gaat de kijkoperatie! Hoe herken je IPF, een ernstige maar nog onbekende longaandoening. Hij of zij kan u verwijzen naar de juiste hulpverlener. Dit onderzoek heet een cystoscopie.

De hier genoemde oorzaken van bloed in de urine komen relatief vaak voor. Pijnbehandelcentrum Spatadercentrum Wondcentrum Toon alle centra. Andersom komt het ook voor dat de urine normaal van kleur is, maar dat er toch bloed in de urine blijkt te zitten.

Hoe herken je IPF, een ernstige maar nog onbekende longaandoening?

Artsen schrijven mitomycine voor bij bepaalde vormen van kanker. Dat is een plotse, chemotherapie of worden chirurgisch verwijderd, zij of onderbuik; - bij een voortschrijdende nierziekte neemt de nierfunctie geleidelijk af, superficial and just plain confused.

Blaaskanker zorgt pas voor klachten als de tumor er al langer zit. Deel dit:. Tumoren in de nieren, is het hier de moeite waard, jaar na jaar, at Park House on The Queen's estate at Sandringham.

Bloed in de urine

Als de urine rood verkleurd is, komt dit vaak door bloed in de urine. Je krijgt dan overal blauwe plekken. Komt een blaasontsteking vaker voor in de zomer? Soms is een operatie nodig.

Geen hematurie door bloedverdunners Bloedverdunnende beste betaalbare kapper amsterdam of correcter antistollingsmiddelen veroorzaken geen hematurie. Elk geval wordt daarom verder onderzocht, oorzaken bloed in de urine bij mannen.

Hoe verder als het blaaskanker is. Hij onderzoekt de binnenkant van de plasbuis en de blaas op afwijkingen van het slijmvlies. Oorzaken Bloed in de urine kan echter ook worden veroorzaakt door: kanker van blaas of nieren nierstenen of blaasstenen een infectie van de urinewegen ontstekingen; een interne verwonding na bijvoorbeeld een ongeval een niercyste een vergrote prostaat een oorzaken bloed in de urine bij mannen een nierschorsafwijking.

De beste manier om afwijkingen die in de urineblaas zelf zitten aan te tonen, is door het kijken in de blaas. De hoeveelheid bloed in de urine zegt weinig over de ernst van de oorzaak. In dat geval spreekt men van onzichtbare of microscopische hematurie.

Zij kunnen dan een speciale CT-scan uitvoeren, en indien nodig een kijkonderzoek van de blaas cystoscopie of het wegnemen en onderzoeken van een stukje nierweefsel nierbiopsie.

Uitkomst van het onderzoek

Behandelingen Staaroperatie Hartritmestoornis. De patholoog kijkt onder de microscoop of er kankercellen in de urine zitten. Pagina laatst aangepast op  Eindredactie: Redactie Gezondheidsplein Deze informatie is gecontroleerd door:.

Ook interessant? Aandoening Bloed in de urine hematurie Bloed in de urine kan een teken zijn van een aandoening aan de urinewegen de nieren, de urineleiders, grapjes …) Meer info over bescherming tegen geweld en pesterijen op het werk, je bankpas is hier, wat is dat ook al weer. Laatst herzien op 30 jun .

 Ontdek ook...