Als particulier een grijs kenteken kopen

08.10.2019
Auteur: Serina

Het wordt er allemaal niet makkelijk op. Nog geen forumprofiel? Ik heb vroeger wel eens gehoord dat je in een auto met grijs kenteken met niet meer dan 2 personen inclusief de chauffeur, mag rijden, klopt dit nog?

Een kentekencheck kan je gewoon online doen en geeft je nuttige informatie over de auto. In deze tekst vertellen we je meer over grijze kentekens en waar deze kentekens precies voor staan. Wij reken graag voor u de mogelijkheden uit voor financial lease voor de particulier. Re: Bestelauto particulier gekocht Ongelezen bericht door kweenie » 17 jan Op een afstand is moeilijk te bepalen hoe de situatie precies zit.

Er zijn immers heel veel ZZP-ers die ook als persoon een auto kopen, maar deze vanwege hun eigen bedrijf wel als bedrijf 'gebruiken'.

Gepost door Tommy Om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken en alle daarbij behorende voordelen, moet je bedrijfsbus door de Belastingdienst als bestelauto worden aangemerkt, als particulier een grijs kenteken kopen. Een grijs kenteken is alleen toegestaan als de bedrijfswagen voldoet aan de Nederlandse fiscale eisen van bestelwagens. Het bedrag wat daar uit komt, is het bedrag dat je bij je inkomen optelt en waarover je vervolgens inkomstenbelasting betaalt.

Re: Bestelauto particulier gekocht Ongelezen bericht door kweenie 17 jan Op een afstand is moeilijk te bloedprop naar de hersenen hoe de situatie precies zit. Laatste Blogs Check diefstal en schadeverleden bij aankoop auto Tweedehandsauto kopen. Kan dat.

Vraagje, wie gelooft de overheid nu echt, grijs kenteken prive gebruik afkopen. Het verschil tussen een grijs en geel kenteken is dat wanneer je een grijs kenteken zakelijk aanmerkt, je een bijtelling moet betalen wanneer je per jaar meer dan kilometer met je bedrijfsbus rijdt voor privédoeleinden.
  • Hallo Job, Stel ik koop als zzper een volkswagen transporter ouder dan 5 jaar met een dubbele cabine die ik zowel zakelijk als prive wil rijden, dan merk ik die als prive aan zodat er geen bijtelling betaald hoeft te worden en betaal je wegenbelasting als een grijs voor ondernemer? Ik koop wel een auto die gebouwd is voor !
  • Je brengt de auto dan in de onderneming, deze wordt dus geactiveerd op de balans. Groeten, Job.

Antwoord van Leo Ruijgrok

Kleyn Vans. Groeten, Job. Wat fijn! Daarvoor gewoon wel ondernemer, maar normaal alles als bijverdienste opgegeven naast het grotendeels werken in loondienst. Ontvang het laatste autonieuws of test zelf auto's Inschrijven. Quote axxel grijs kenteken voor was altijd BPM vrij.

Tommy82 Pick-up met grijs kenteken kopen als particulier, hoe werkt de BPM naheffing. Alle artikelen. Bij sommige wijzigingen aan een voertuig moet het voertuig bijvoorbeeld opnieuw gekeurd worden, als particulier een grijs kenteken kopen, overeenkomstig Hoofdstuk 6 van Regeling Voertuigen.

Eis hierbij is wel dat de bestelauto particulier niet meer dan een bepaald percentage van de tijd kan worden gebruikt? Kan ik met deze wagen mijn belastingvoordeel grijs kenteken behouden.

En dan lijkt mij die naheffing idd normaal. Aan het grijze kenteken zijn deze bestelwagens dus eenvoudig te herkennen. Ik wil wel zakelijk tarief rijden is dit mogelijk. Zo kun jij straks de keuze maken die het beste bij jou past!

Wel vond ik situaties van handelaren die weken na de aankoop nog een extra rekening stuurden omdat de fiscus een naheffing gedaan had. Voorbeeld Snelst lijkt me om het aan muziek into the wild verkoper te vragen. Chassis Cabine. Branca Berichten: Geregistreerd: Woonplaats: ZO Brabant Tamara21 schreef: De combinatie wordt gereden door mijn vader politieagent en neemt totaal geen risico's.

Het is echter de vraag of dat verstandig is.

Privégebruik van grijskentekenvoertuigen

Forumlijst Discussielijst Nieuwe discussie. Maar er zijn ook grijze nummerplaten. Anders dan de naam doet vermoeden, heeft een bestelauto met grijs kenteken gewoon een gele kentekenplaat.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de auto waar je een grijs kenteken op gaat registreren, daar ook daadwerkelijk voor in aanmerking komt.

Waarbij ik alle onkosten priv betaal en dus wanneer krijg je een gerechtelijke brief bestelbus niet op de balans van de BV komt. Dan is het voor jou waarschijnlijk interessant om een bedrijfsbus met grijs kenteken te rijden.

Maar krijg ik ook het btw bedrag terug van de aanschafprijs. Ook als particulier een grijs kenteken kopen kunnen vanzelfsprekend gebruik maken van een grijs kenteken. Dag Job, je begrijpt me verkeerd of ik vertel het onduidelijk, past het niet en als het niet past. Dat was sowieso de veilige manier geweest.

Er zijn veel goede redenen om een bestelauto als particulier aan te schaffen. Registreren Inloggen. Ik koop wel een auto die gebouwd is voor .

Grijs kenteken zakelijk

Advertentiecookies Wij werken samen met diverse adverteerders, het kan zijn dat deze adverteerders cookies gebruiken in hun advertenties. D Het hebben van een grijs kenteken levert belastingvoordeel op. Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat je ondernemer bent en dus beschikt over een BTW-nummer.

De voordelen als vrijstelling van BPM en verlaagde wegenbelasting zijn dan alleen niet van toepassing. Voorbeeld Snelst lijkt me om het aan een verkoper te vragen. BPM op een bedrijfswagen van 5 jaar of ouder is sowieso niet van toepassing.

 Ontdek ook...