Fotograferen met je mobiele telefoon

10.10.2019
Auteur: Benedictus

Hierdoor kunnen we onze site blijven verbeteren. Het gebruik van de flitser is niet in altijd een goede optie, schakel daarom de flitser standaard uit en pas het aan als je de flitser echt nodig hebt.

Gebruik de digitale zoom niet Het lijkt zo verleidelijk, zoomen met je telefoon. Wil jij nog mooiere portretfoto's leren maken met natuurlijk licht? Of ga eens met je rug op de grond liggen en fotografeer omhoog. Bij mobiele fotografie met veel contrast kan dit mooie resultaten geven.

Heb je een stick zonder afstandsbediening dan gebruik je de zelfontspanner van je mobiel om de foto te maken.

Heb je een stick zonder afstandsbediening dan gebruik je de zelfontspanner van je mobiel ajax finale europa league shirt de foto te maken.

En je beeldcompositie blijft volledig zichtbaar, fotograferen met je mobiele telefoon. Vind je het leuk kun je altijd uitwijken naar de creatievere en ook prijzigere modellen zoals een speciale Lensbaby. Regel van oneven aantallen in je mobiele fotografie. Als je een onderwerp van dichterbij wilt fotograferen kun je er beter voor kiezen om zelf dichter naar het onderwerp toe te gaan. Je kunt dan ergens anders op het scherm tikken om dit te corrigeren, maar ook de scherpstelling verandert dan.

Tips: fotografie in de kou. Accessoires reisfotografie. O ja, filmen met je telefoon rechtop is al helemaal not done.

Camara-icoontje en touchscreen

Om het fotograferen nog leuker te maken, zijn er diverse gadgets op de markt. Je gratis proefperiode van 7 dagen is gestart. Goede mobiele fotografie wint het met hoeveelheid. Je moet dus eerst de smartphone ontgrendelen en daarna de app nog zoeken en opstarten. Probeer het op een later tijdstip nogmaals. Kortom, kies per situatie de meest praktische afdruknop.

  • Je vraag is geplaatst!
  • Aan de slag. Tips: filters op reis.

Tripod statiefje Een derde leuke gadget is een klein tafelstatiefje met drie pootjes vandaar de naam Tripod statief. Wees daar voorzichtig mee, Het gebruik van de flitser raden wij bij mobiele fotografie meestal af. En er zit vaak veel stof train from leiden to amsterdam de broekzak waar de telefoon in beland.

Digitale zoom zit niet op iedere mobiel. Door gebruik te maken van HDR fotografie kan je een foto maken… Lees verder We schreven het al bij tip 4, je zou uiteraard niet willen dat je telefoon zo van paal in het water glijdt?

Oops… er ging wat mis, fotograferen met je mobiele telefoon.

Kees-krick

Tips voor macrofotografie. Hierbij geven wij een aantal handige tips, die je vast zullen helpen bij het maken van betere foto met je mobiel. Tips: back-up foto's. Dit is heel handig tijdens het bellen, maar volstrekt onnodig tijdens het fotograferen!

Vanaf nu wordt de website zonder advertenties getoond en verder kun je gebruikmaken van de gesproken routebegeleiding op de app voor iOS!

Meer lezen. De meeste foto's halen het internet niet. Je gaat beter nadenken over je standpunt en misschien wordt je foto zelfs nog beter als je een beetje door je knieen zakt of juist op een bankje staat, fotograferen met je mobiele telefoon.

Je houdt je telefoon in een stevige greep voor je door deze met twee handen tegelijk vast te houden.

Te weinig licht

Deel fotograferen met je mobiele telefoon. Een smartphone is klein en handzaam dus ideaal voor foto's uit unieke hoeken. Tips: statief op reis.

Houdt bij het kiezen van je onderwerp ook rekening met de achtergrond. Accessoires reisfotografie. Hoe meer licht, hoe beter de kans dat de foto er goed uit komt te zien. En met de fisheye kun je alles binnen een hoek van graden fotograferen. Voor een paar euro kun je een setje met voorzetlenzen kopen. Fotograferen met Kerst! Heb je met veel zorg een route samengesteld. Tips witbalans, fotograferen met je mobiele telefoon.

1. zorg voor goed licht

Een goede camera heeft de voorkeur, maar daar loop ik niet altijd mee rond. Wil je een straattafereel weergeven dan kan de achtergrond je juist helpen om een totaalbeeld te krijgen van de sfeer en het beeld wat je wilt vastleggen.

Wil jij tips over een bepaald onderwerp?

Deze zijn leuk om mee aan de slag te gaan. Over het algemeen worden de kleuren minder goed over door het felle licht. Dat komt doordat de lens niet helemaal schoon is. Hierbij geven wij een aantal handige tips, die je vast zullen helpen bij het maken van betere foto met je mobiel.

 Ontdek ook...