Is nieuwjaarsdag een feestdag

17.08.2019
Auteur: Şefika

Waar de meeste mensen vrij zijn op de andere, geldt dit in mindere mate voor de Goede Vrijdag. Val je onder de  cao Supermarkten , dan gelden voor jou onderstaande regels. Let wel op dat je voldoende bezetting overhoudt om je onderneming draaiende te houden.

Om toch te weten waar jij aan toe bent, zetten we de mogelijkheden voor je op een rij. Vrije dagen quiz Adviseur Harry Chün geeft antwoord. Een overzicht. Feestdagen die samenvallen met een zondag of een gewone inactiviteitsdag in de onderneming, worden verplaatst naar de eerstvolgende werkdag van de onderneming. We vroegen het aan advocaat Stijn Demeestere bij Lydian. Op welke feestdagen ben je vrij? Stel je vraag op Je Achterban Werk je in de detailhandel en heb je nog een vraag?

We vroegen het aan advocaat Stijn Demeestere bij Lydian …. Ziek op een feestdag: heb je recht op gewaarborgd loon. Is onbetaald verlof een recht.

De regels zijn voor ondernemers echter niet altijd even duidelijk. Volg ons.

Als wettelijk is bepaald dat je personeel vrij is, heb je weinig keus. Op nieuwjaarsdag wensen Nederlanders elkaar vooral veel geluk toe.

Tradities en gebruiken

Dan betekent dit niet per se dat je een extra beloning in geld of tijd krijgt. Verbeter jezelf met onze tools. In de meeste gevallen is dit op maandag. Twitter en Facebook. Wat is de zomervakantie? Indien je personeel volgens de cao  geen recht op verlof heeft, kunnen je werknemers wel een vakantiedag inleveren.

Dossiers Verlof Vrije dagen.

Heb je vrij op Bevrijdingsdag. Is nieuwjaarsdag een feestdag je normaal gesproken ingeroosterd op n van beide dagen maar werk je niet, dan krijg je die dag uitbetaald volgens de ingeroosterde uren.

Kies jouw cao om meer te lezen. In de meeste gevallen is dit op maandag. Homepage Contact Naar boven. Een goede vraag.

Uitzonderingen op de regel

Ook kan je personeel een verzoek indienen om de betreffende feestdag vrij te mogen zijn, bijvoorbeeld omdat de kinderen niet naar school hoeven of zodat ze er een lang weekend tussenuit kunnen.

Een overzicht Cookies houden je leesvoorkeuren bij en laten ons toe om onze website beter af te stemmen op jouw interesses. Kan je tijdens je studentenjob wel verlof nemen of verantwoord afwezig zijn?

Nu populair 1 Bouwvak 2 Schoolvakanties 3 Feestdagen en vrije dagen in Toegevoegd U kunt verder winkelen of de bestelling afronden, is nieuwjaarsdag een feestdag.

Vakanties en vrije dagen. Dit hangt af van wat je hebt afgesproken met je werkgever. Als je dit niet wenst, kan je op die andere sites je voorkeuren aanpassen.

Deel deze pagina

Indien je personeel volgens de cao  geen recht op verlof heeft, kunnen je werknemers wel een vakantiedag inleveren. Tilburg Bezoekadres: Reitseplein 1 AA. Hierover 4 fundamentele vragen Wens je dit liever niet? En eentje die niet makkelijk is te beantwoorden.

Krijg je een toeslag voor werken op een feestdag. Op deze manier kost het je als ondernemer geen extra geld. Hoeveel vakantie heeft wie in Europa. Kan je tijdens je studentenjob wel verlof nemen of verantwoord afwezig zijn. Om inzicht te krijgen in de regels waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen, kun je is nieuwjaarsdag een feestdag best de Winkeltijdenwet raadplegen. Hoe weet je of je personeel recht heeft op een vrije dag of niet. V Postadres Postbus LG.

Nog geen toegang tot MijnCNV?

Wat is de herfstvakantie? En wil je vrij hebben voor het Suikerfeest of het Offerfeest? Val je onder de  cao Supermarkten , dan gelden voor jou onderstaande regels.

De regels over werken tijdens feestdagen zijn afhankelijk van jouw werkgever. Dan betekent dit niet per se dat je een extra beloning in geld of tijd krijgt.

Voltijdse werknemers hebben recht op 10 feestdagen per jaar, maar dat geldt niet altijd voor deeltijdse werknemers.

 Ontdek ook...