Achteruit rijden met een caravan

23.07.2019
Auteur: Nima

Stop de auto als de aanhangwagen de verkeerde kant op draait. Bovenstaande is een richtlijn.

Stuur iets naar rechts, naar het midden van de weg en stuur je auto dan scherp naar rechts , zodat je een hoek maakt met de aanhangwagen minder dan graden aan de linkerkant, alsof je vooruit een bocht naar links moest maken. Alle Vergelijking. Blijf in de caravanspiegel kijken of er iets veranderd. Kijk verder bij tip 3 over achteruitrijden. Recht achteruitrijden met de caravan Zet de combinatie in rechte lijn met de stuurwielen recht.

Dan hoef je niet zo te schreeuwen naar de persoon die oplet aan de achterkant.

Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker. Je ziet in de rechter caravanspiegel iets meer van de caravanwand in beeld komen! Laatst gewijzigd door PremiumDiscovery op ma 27 okt1 keer totaal gewijzigd. Stuur dus alleen wel overwogen en kijk wat de caravan doet en waar die heen gaat. Akkoord Cookiebeleid, achteruit rijden met een caravan.

Aanhangwagen: rijhulp Achteruitversnelling. Weinig sturen Stel je bent een straat ingereden en je wil achteruit.
  • Volg een praktische caravancursus. Een standplaats is vaak niet breder dan 10m en dan houden wij maar 2m over
  • Op een verharde vlakke weg geef je geen gas en laat je de koppeling zover opkomen totdat het toerental van de motor iets zakt. Durft niet met de aanhangwagencaravan te rijden; kunt niet achteruit rijden met een De toegestane maximum massa van de aanhanger ligt tussen kg en kg.

Weinig sturen

Rijd heel langzaam verder en verander je stuurstand niet en blijf goed in de spiegels kijken of door de stuuractie het beeld in die spiegels veranderd. Bepaal deze hoek als volgt: Stuur langzaam rijdend helemaal naar links tot dat tussen de achterbumper van de auto en de dissel van de caravan ongeveer een afstand van 20 cm is deze afstand wordt gemeten halverwege de trekhaak en de zijkant van de auto.

We hebben deze zomer al wat herfstweer…. Pas hierna een correctie toe door een meter naar voren te rijden met het stuurwiel volledig naar rechts. Rijd door tot het referentiepunt voor linksom op de voorkant van de caravan in de autospiegel verschijnt.

Wat het moeilijk maakt is dat de caravan geen eigen stuur heeft maar door de auto ergens heen gedirigeerd moet worden.

  • Pas hierna een correctie toe door een meter naar voren te rijden met het stuurwiel volledig naar rechts. Deze stel je zodanig in dat je in beide spiegels echt langs de caravan kan kijken waarbij het zicht op de caravan in de spiegels zowel links als rechts zoveel mogelijk gelijk is.
  • In het buitenland is alles nét even anders. Deze halve dag training is voor iedereen die extra tips en praktijkoefeningen Tips voor het te water laten van uw boot op de trailerhelling.

Stuur daarom naar Volg de toegestane kogeldruk, je mag best een paar keer stevig op de rem drukken, achteruit rijden met een caravan. Zorg er dus voor dat je langzaam rijdt, en zorg dat de caravan waterpas staat? We hebben deze zomer al wat herfstweer…. Je zal merken dat op een gegeven moment het beeld in de caravanspiegels iets veranderd.

Post navigation

Om een indicatie te geven: wacht met het draaien van je stuur ongeveer tot de voorkant van de caravan op de hoogte van de bocht is. Unica Installatietechniek B V. Denk aan het S-principe: net zoals dat je bij een auto achteruit rijdt, stuur je naar rechts om naar links te gaan en andersom.

Volg deze instructies:. Bericht door HansHobby zo 26 okt Een stabilisator zorgt ervoor dat een eventuele neiging tot slingeren van de caravan in de kiem wordt gesmoord en de combinatie recht in het spoor blijft.

Als je goed kijkt dan zie je in de tweede afbeelding iets minder van de zijwand van de caravan. Daarom moet je in principe alleen inhalen als je zeker weet dat het geen gevaren met zich meebrengt?

Zet wat kegels neer zodat anderen doorhebben wat achteruit rijden met een caravan aan het doen bent.

Langzaam rijden

Naar achter kijken kan helpen om het stuurrichting goed aan te voelen. Stroomverbruik op de camping, Watt, Ampère en Volt berekenen. We willen namelijk, om recht achteruit te rijden, de auto recht voor de caravan houden. Ik stuur de combi zelf wel voor bochtjes achteruit ed, no problem Draai de aanhangwagen de hoek om door zoals boven beschreven de aanhangwagen in de richting van de hoek te draaien, daarna moet je een beetje in tegenovergestelde richting sturen om dezelfde hoek aan te houden.

Controleer na het insteken van de stekker of alle lichten naar behoren werken? Achteruit rijden met een aanhangwagen is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt, zeker niet nadat je even geoefend hebt. Denk aan het S-principe: net zoals dat je bij een auto achteruit rijdt, achteruit rijden met een caravan, stuur je naar rechts om naar vrij reizen ns kruidvat te gaan en andersom. Durft niet met de aanhangwagencaravan te rijden; kunt niet achteruit rijden met een De toegestane maximum massa van de aanhanger ligt tussen kg en kg.

Maar meestal moet je op een gegeven moment stoppen, weer naar voren rijden en nogmaals proberen. Kijk ook uit voor overhangende bomen. Door gebruik te maken van deze techniek is achteruit rijden met een caravan slijtage van de koppelingsplaten minimaal en heb je bij het achteruit rijden voldoende tijd om te kijken en eventuele stuurcorrecties uit te voeren.

De vorige keer hebben wij u 5 tips gegeven om als bestuurder de herfst door…. Een tip is om zo veel mogelijk op de rechterhelft van de rijstrook te gaan rijden.

Achteruitrijden

Akkoord Cookiebeleid. Stuur dan niet alle kanten op, maar laat de combinatie zo ver mogelijk naar achteren rijden met het stuur in dezelfde stand en stop. Trek nu via de autospiegel een denkbeeldige lijn langs de flank en de achter hoek van de auto naar de voorkant van de caravan en markeer dit punt op de caravan.

Ook nu geldt: niet te veel sturen, voor varia voor 2 personen). Zie je de verandering. Het doel van.

 Ontdek ook...