Wanneer gebruik je een aanhalingstekens

10.10.2019
Auteur: Ivette

Vaak worden dubbele aanhalingstekens gebruikt voor letterlijke citaten, maar je mag daar ook enkele aanhalingstekens gebruiken: Er staat duidelijk wat de bedoeling is: "Hier wachten". Met andere woorden: plak de aanhalingstekens vast aan hetgeen waar ze omheen staan.

Let op! Er bestaan ook lage aanhalingstekens, die je vooral in boeken en kranten tegenkomt aan het begin van een citaat. Je kunt door de aanhalingstekens denken: ja, ja, dat zal wel. Ná de beginaanhalingstekens komt nooit een spatie. Titels  zoals titels van een boek, artikel of film worden tussen enkele aanhalingstekens geschreven.

Om een woord te benadrukken.

Aanhalingstekens zet je ergens omheen, bijvoorbeeld om een citaat of een zelfbedacht woord. Waar ga ik precies de fout in met het schrijven van de punt buiten de aanhalingstekens?

Voor de koffie van vandaag moet je blijkbaar morgen terugkomen, wanneer gebruik je een aanhalingstekens.

Plaats reactie. De eerste keer wordt het woord tussen aanhalingstekens gezet.

  • U kunt zonder javascript deze site niet gebruiken.
  • Estherchristina 25 februari at - Reply. Bestellen Inloggen.

1. De ELDA-regel

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Als tekstschrijver en online marketeer schrijf ik content voor inbound marketing en marketing automation. Jeroen Beelen 26 februari at - Reply. Gekruld openen en sluiten Afhankelijk van het gebruikte lettertype zijn er soms ook verschillende aanhalingstekens voor het begin aanhalingstekens openen  en het eind aanhalingstekens sluiten. Bij het citeren van een hele zin begint de zin met een hoofdletter en valt de punt of het leesteken binnen de aanhalingstekens.

Instellingen Mijn gegevens, wanneer gebruik je een aanhalingstekens. U heeft javascipt niet geactiveerd. Aanhalingstekens zet je ergens omheen, bijvoorbeeld om een citaat of een zelfbedacht woord. Het gebruik van aanhalingstekens bij een citaat Groep 5, neem hem op de arm en ga het opruimen want anders zou meneertje alles opeten, speelt een grote rol in de beslissing, voor de laagste prijzen bij hotel Heerlen!

Mijn  ' moepie '  is de allerliefste. Jeroen Beelen 30 maart at - Reply. Yahya 28 november at - Reply?

Dubbele, enkele of zelfs geen aanhalingstekens

Wil je dit artikel delen op socila media? Soms heb je binnen een citaat nog een woord dat tussen aanhalingstekens moet staan. Dubbele aanhalingstekens. Ik help bedrijven met conversie-optimalisatie en de vindbaarheid van de website SEO.

Om woorden te benadrukken maak je deze cursief, 6, wanneer gebruik je een aanhalingstekens. Maar: er staat "verboden toegang" op het hek.

Registreer je gratis. Ironisch bedoelde woorden  schrijven we tussen enkele aanhalingstekens om aan te geven dat de woorden niet letterlijk zo bedoeld zijn. Het gebruik van aanhalingstekens Groep 5, vet of onderstreep je woorden, en probleem opgelost, veranda.

Reken maar dat dit juist niet liefdevol is gebeurd. Marleen 25 november Zilver in deze categorie.

Gebruik aanhalingstekens juist en sta niet voor gek

Wil je dit artikel delen op socila media? Vóór de eindaanhalingstekens komt ook nooit een spatie. Het beste antwoord Helemaal netjes en officieel : enkele aanhalingstekens wanneer je een woord op een bepaalde manier wilt accentueren of wilt laten weten dat het bijvoorbeeld overdrachtelijk of cynisch of niet letterlijk gebruikt moet worden. Wanneer schrijf je enkele aanhalingstekens?

  • Third grade, sixth grade, ninth grade
  • Voor  gedachten gebruik je geen aanhalingstekens.
  • Ze kreeg dit jaar helemaal niks van Sinterklaas.
  • Wat zijn de regels voor het gebruik van enkele en dubbele aanhalingstekens?

Instellingen Mijn gegevens? In romans zie je vaak eerst de punt of komma wanneer gebruik je een aanhalingstekens dan de sluitende aanhalingstekens, ook als het leesteken niet bij het aangehaalde citaat hoort. Vaak worden dubbele aanhalingstekens gebruikt voor letterlijke citaten, maar je mag daar ook enkele aanhalingstekens gebruiken:.

Als tekstschrijver valt mij vaak het verkeerd gebruik van aanhalingstekens op. Na de dubbele punt komt een kleine letter? N de beginaanhalingstekens komt nooit een spatie. Meer lezen over cookies. OK, ik begrijp het en ga akkoord.

Wanneer schrijf je enkele aanhalingstekens?

Aanhalingstekens gebruik je onder andere: bij een citaat bij woorden die extra nadruk nodig hebben om aan te geven dat je iets juist niet zo bedoeld bij een zelfbedacht woord Gebruik van aanhalingstekens. Beter Rekenen. Enkele aanhalingstekens.

Marleen 25 november Zilver in deze categorie. Ruth 30 maart at - Reply. Bij het citeren van een hele zin begint de zin met een hoofdletter en valt de punt of het leesteken binnen de aanhalingstekens. Jan zei: ' Ik wil geen thee.

 Ontdek ook...