Tot hoeveel weken kun je een abortus doen

16.08.2019
Auteur: Nadiya

Waarom gelden er vijf dagen bedenktijd, ik heb toch al nagedacht? Ineens werd ik gevraagd of ik nog moest plassen, ik zei nee en ze zeiden oke loop maar mee. In deze weken mag je ook geen tampons gebruiken, niet zwemmen en geen bad nemen.

Je kunt er ook voor kiezen met een professional over te praten. De verpleegster zag het meteen. Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account? Er is geen recept voor nodig. Het is niet mogelijk dat uw partner of begeleider bij de behandeling aanwezig is.

Direct je uitgerekende datum berekenen. Om infecties te voorkomen mag je de eerste twee weken na de behandeling geen seks hebben.

Tot hoeveel weken kun je een abortus doen de middag volgt de uiteindelijke abortusbehandeling waarbij de baarmoedermond wordt opgerekt en de vrucht met instrumenten wordt verwijderd. In Belgi kan dat tot 12 weken na de bevruchting dat is tot 14 weken na je laatste menstruatie. Ik ben erachter gekomen omdat ik het gevoel had dat ik wat was aangekomen, Ibuprofen of Aleve innemen. Deze tabletten breng je 2 dagen later vaginaal in. Het is belangrijk dat je vanaf 6 uur voor de behandeling niet meer eet.

U mag pijnstilling zoals Paracetamol, vreetbuien had en niet meer ongesteld werd wanneer ik ongesteld woningen te koop groningen binnenstad worden, is nog maar goeie 7weken.

Hierbij krijg je het eerste deel in de kliniek en volgt het tweede deel één tot drie dagen later. Je kunt er ook voor kiezen met een professional over te praten. Dit gevoel is het beste te vergelijken met sterke menstruatiepijn.

U bent hier

Wel of geen abortus? Als u bijvoorbeeld weet dat een familielid of vriend in zal opbellen en geïnformeerd moet worden, moet u dat even laten weten aan de receptie. Ik dacht echt dat ik 10 minuten later de abortus zou krijgen, niet dus! Krijg ik narcose, een ruggenprik of plaatselijke verdoving? Wel kunt u enkele dagen last hebben van kleine ongemakken zoals gespannen borsten, bloedverlies of buikpijn.

  • Tot 12 weken is een zuigcurettage mogelijk met plaatselijke verdoving of onder sedatie. Soms is aanvullend bloedonderzoek nodig.
  • Deze bedenktijd gaat in vanaf het moment dat je de keuze voor een mogelijke abortus besproken hebt met een huis arts. Als u al meer dan een week over tijd bent, doe dan een zwangerschapstest.

Je kunt telefonisch een afspraak maken van maandag tot en met vrijdag tussen 9 uur en De abortus pil is geen morning-after pil? Hoe lang ben ik zwanger en wanneer ben ik uitgerekend. Het is niet mogelijk dat uw partner of begeleider bij de behandeling aanwezig is. Soms kijk ik voor me uit en kan ik gewoon in huilen uitschieten. In Nederland is abortus officieel mogelijk tot en met 22 weken zwangerschap.

Weet jij het antwoord?

Drie weken later komt u naar de kliniek voor een nacontrole. Vanaf 18 weken zwangerschap wordt de behandeling altijd onder narcose gedaan. Er zijn namelijk ook vrouwen die bij een gewenste zwangerschap een abortus ondergaan. Eventueel kun je hiervoor ook naar je eigen huisarts of gynaecoloog gaan.

Die spreekt met u over uw besluit om de zwangerschap af te breken en over uw gezondheid. Symptomen zwanger 2. Soms kijk ik voor me uit en kan ik gewoon in huilen uitschieten. Ook geeft de arts advies over voorbehoedsmiddelen die u na de abortus kunt gebruiken.

Meld je ook aan?

Abortus na 12 weken mag niet

De volgende dag heb ik meteen de assistent van de dokter gebeld en gezegt dat ik 'opties voor een zwangerschap' wil bespreken. Bij een zwangerschapsduur tot 17 weken mag je in de loop van de na middag weer naar huis. Als je niet zeker bent van de uitslag van de test, dan kunt u na een week nogmaals een zwangerschapstest doen. Dat voorkomt het doorgaan van de zwangerschap en beschermt je bovendien tegen een nieuwe zwangerschap.

Die heb ik gedaan.

Ik had alles uitgelegd, is het vaak prettig je probleem met iemand anders te bespreken. Abortus 15 weken en 3 dagen Ik ben een meisje van 17 jaar en heb deze week een abortus gehad. Met haar kun je de keuze voor anticonceptie bespreken. Drie weken later komt u naar de kliniek voor een nacontrole. Hoewel je zelf de beslissing moet nemen, dat ik niet snapte hoe dit kon gebeuren. In Vlaanderen wordt zwangerschapsafbreking meestal in een abortuscentrum uitgevoerd.

Ik moest een pilletje in mijn vagina stoppen en 1 tot 1 en een half uur wachten. De ergste pijn is nu volgens mij wel voorbij ik heb hier en daar nog wel eens een kramp of een steek in mijn buik! Het was net iets te groot om het in deze kliniek weg te laten halen, tot hoeveel weken kun je een abortus doen.

Abortus tot 16 dagen overtijd

Omdat behandelingen vanaf 18 weken zwangerschap meer tijd nemen en een langere controleperiode vereisen, is uw verblijf in de kliniek tot de volgende morgen noodzakelijk. Het baarmoederhalskanaal wordt via de vagina verdoofd en iets wijder gemaakt. Is het erg als je al eerder een abortus hebt ondergaan?

Ook kan zij al je vragen beantwoorden. De abortus pil is geen morning-after pil. Ook geeft de arts advies over voorbehoedsmiddelen die u na de abortus kunt gebruiken. Ook op de Nederlandse site van Fiom vind je heel wat informatie over abortusverwerking, waaronder een zelftest en getuigenissen van andere vrouwen met verwerkingsproblemen.

 Ontdek ook...