School vroeger en nu lesidee

07.07.2019
Auteur: Dhiraj

Je vindt hier achtereenvolgens: Les. Wij schreven toen met een griffel op een lei. Zoekwoorden: school vroeger museum bezoek De school vroeger en nu Elleanor Beentjes De Verhaallijn Het onderwerp van dit verhalend ontwerp is “de school vroeger en nu”.

Hoe kan dat? Dit is handig omdat de kinderen dan kunnen vergelijken en daar gaat het om bij dit onderwerp. De griffel was een soort krijtje. Naast een uitgebreide permanente tentoonstelling met onder andere zes volledig ingerichte school- en klaslokalen, zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

De kinderen komen met verschillende onderwerpen aan en zij bepalen waar we het over gaan hebben.

In die doos zat een vochtig sponsje. Die was gratis. Episode 2 Beschrijving: Ik wil de kinderen laten zien en ervaren welk speelgoed ze vroeger hadden. Vroeger waren er vaak jongens die wat eerder naar school kwamen om de kachel te vullen of om het as weg te brengen.

Navigatie Home.

Dit is dus het begin van het verhalend ontwerp.

Navigatiemenu

Hier komen de sleutelvragen aan bod daarna gaan we zelf met rijtjes rekenen en daarna met verhaaltjes sommen zoals nu. De kinderen leerden lezen met het leesplankje van Aap, Noot, Mies. Als ze goed kunnen schrijven met een gum mogen de kinderen gaan schrijven met een vulpen of soms een balpen. Er waren ook niet zoveel boeken, zoals er nu zijn. Waarschijnlijk komen er nog meer dingen aan de orde, omdat de kinderen met vragen en opmerkingen komen.

Vroeger leerden de kinderen schrijven met behulp van een oude letterkaart. Er komen dus twee woordwebs. Ik ging vroeger samen met een paar andere jongens wat eerder naar school om de kachel te vullen of om het as weg te brengen.

Activiteiten: We gaan eerst naar de rekenboekjes kijken en daarover praten, school vroeger en nu lesidee. Ken je bepaalde liedjes.

Favoriet leermiddel

Help mee! Ik ging vroeger samen met een paar andere jongens wat eerder naar school om de kachel te vullen of om het as weg te brengen.

De griffel was een soort krijtje. In de klas hadden we ook geen verwarming.

Dus werden de boeken vaak nog een keer gelezen! Verder moesten we altijd alle tafels uit ons hoofd kennen. Ik lees deze aan de kinderen voor. Een les over de school vroeger en nu.

Les Bestand:. De griffel was een soort krijtje?

KlasCement.net is een officiële website van de Vlaamse overheid

Daarvoor kregen zij dan een paar centen per dag. Bij mij op school vroeger ging het heel anders. Klassenorganisatie: Als we de meegenomen materialen gaan bekijken zitten we in de kring en als we gaan schrijven zitten we aan ons tafeltje maar wel in rijen opgesteld net als vroeger. Sleutelvragen: Hoe denk je dat dit speelgoed werkt?

De Boomhut. U bent nu zelf een leerkracht van vroeger en moet waarschijnlijk de regels wat aanpassen en wat strenger worden vandaag. Zo gingen er nog veel meer dingen anders dan nu bij jullie op school.

Het museum biedt voor groepen en scholen attractieve activiteiten. Een kroontjespen lijkt een beetje op een vulpen. Later konden ze deze woorden naschrijven met het leesplankje. De opening Het verhalend ontwerp wordt gentroduceerd met een brief van Opa Leo. Als u een grote aanwijsstok heeft, en vervolgens opschrijven met kroontjespen, Op school vroeger en nu lesidee moment hebben wij helaas geen kaarten beschikbaar voor The Script.

Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden.

Sleutelvragen: Waarom hadden ze vroeger geen schriften en pennen denk je? We leren Oudhollandse liedjes en praten er over. Wij schreven toen met een griffel op een lei.

Een lei was gemaakt van  een bepaald soort steen. Vroeger had je een armenschool en een burgerschool. De griffel was een soort krijtje. Net zoals nu, mocht je vroeger ook niet pesten.

 Ontdek ook...