Schuin invlechten stap voor stap

12.07.2019
Auteur: Niklas

Met de vlecht cursus kun je tegen een kleine vergoeding levenslang de allermooiste vlechten leren. Nu snap ik dat wel, het is echt een mooi en subtiel kroontje, maar heel handig was het niet.

Kam het haar goed uit voordat je gaat beginnen met vlechten maak het haar een klein beetje vochtig dat maakt het vlechten een stuk makkelijker. Ga het even opslaan ; Ik heb het al eens geprobeerd maar lukte me niet goed… eens goed te tijd voor nemen. Een leuke makkelijke simpele en vooral hippe vlechtsoort. In dit artikel lees je hoe je de schuine vlecht stap voor stap maakt.

Al snel leerde ik hoe bij mezelf mijn haren kon invlechten en heb dit met enige regelmaat gedaan. Met Valentijn heb ik al een poging gedaan om een hartjesvlecht te maken. Je begint door een staart te maken.

Let op dat je niet te grootte haarstrengen tegelijkertijd bij elkaar pakt het kan wel maar om je schuine vlecht langer in te laten zitten kan je het beste de schuine schuin invlechten stap voor stap strak in vlechten, schuin invlechten stap voor stap.

Twee vlechtjes is vaak makkelijker dan een! Mijn dochter vindt dit erg fijn, want als haar haren gedaan moeten worden zoekt ze hierin een vlecht uit die ze dan graag wil dat ik bij haar maak! Behalve dat ik de vlecht op het einde in een soort cirkel heb gedraaid en met een schuifspeldje achter op het hoofd heb vastgezet. Kam het haar goed uit voordat je gaat beginnen met vlechten maak het haar een klein beetje vochtig dat maakt het vlechten een stuk makkelijker. Dan kan je er een wrap omheen doen om de knot meer body te geven.

Dit kapsel heeft oma voor de eerste keer gemaakt en is nu ook heel populair door Famke Louise die dit vaak draagt.
  • Het is mogelijk, maar met langer haar wordt het veel mooier.
  • Veel verschil maakt dat niet uit.

Gerelateerde berichten

Aan het einde maak je het vlechtje vast met een elastiekje. Wat ik zelf gebruik is;. Handig het filmpje. Vervolgens maak je met een derde van de staart een vlecht waarbij je een paar slagen een plukje laat vallen. Dit keer maak ik één vlecht. Als ik even niet oplet zit ik zo met drie strengen in mijn hand. Dit kapsel heeft oma voor de eerste keer gemaakt en is nu ook heel populair door Famke Louise die dit vaak draagt.

  • Maar je moet er wel altijd echt even tijd voor nemen, dat vlechten. Mijn dochter vindt dit erg fijn, want als haar haren gedaan moeten worden zoekt ze hierin een vlecht uit die ze dan graag wil dat ik bij haar maak.
  • Yes, toevallig was ik ook bezig met een kapselblogje haha.

Later zag ik een foto waarbij het haar aan de onderkant pieter baan centrum almere adres helemaal was doorgevlochten. Heel veel anders is deze niet. Dit kapsel heeft oma voor de eerste keer gemaakt en is nu ook heel populair door Famke Louise die dit vaak draagt. Als je deze vlecht onderhands gaat vlechten dan krijg je een schuine opvlecht dat is het tegenovergestelde dan de invlecht.

Voor een mooi effect waarbij de losse haartjes van de staart worden gevangen schuin invlechten stap voor stap je een plukje voorlangs en de ander achterlangs.

Vlecht cursus

Het begin bleek toch iets los te zitten en zo kon ik weer opnieuw beginnen. En ook die van haar broertje. Het lastige is echter dat de haartjes lang genoeg moeten zijn. Dit is een vrij lastig kapsel met twee uitdagingen.

Als ik even niet oplet zit ik zo met drie strengen in mijn hand. Dit boek vindt je hier. De haartjes aan de onderkant waren hier echter te kort voor, schuin invlechten stap voor stap. Eerst het subtiele kroontje, maar later ging toch de voorkeur uit naar de wat bredere met een elastiek. Wil je ook graag je haar invlechten. Vervolgens maak je een tweede vlechtje met een kwart van het haar.

Een mooie schuine vlecht maken in slechts een paar stappen.

Het lastige is echter dat de haartjes lang genoeg moeten zijn. In de praktijk is het nog niet naar tevredenheid gelukt, of zat het zo los dat het weer los schoof. De naam verraad de vlecht al wel een beetje de schuine vlecht word natuurlijk schuin over het hoofd heen gevlochten.

Dus mocht ze gewoon even lekker spelen met de andere meisjes.

Behalve dat ik de vlecht op het einde in een soort cirkel heb gedraaid en met een schuifspeldje achter op het hoofd heb vastgezet. Let daarom wel goed op of je de bovenhandse of de onderhandse vlecht techniek gebruikt. Het zijn in principe twee vlechten die bovenop het hoofd als een kroontje samen komen. Om te zorgen dat de haartjes netjes komen te zitten zoals jij ze appartementen te koop grubbenvorst in plaats van zoals ze gewend zijn helpt het om ze eerst even wat nat te sprayen.

Handig het filmpje. Met dank aan een paar speldjes schuin invlechten stap voor stap het er tiptop uit! Dan is het boek Knoop en Knot een aanrader? Als je niet van losse haartjes houdt kan je de vlecht en losse haartjes aan de achterkant vastbinden in een knotje.

Voor een mooi effect waarbij de losse haartjes van de staart worden gevangen neem je een plukje voorlangs en de ander achterlangs.

Schuin invlechten

De diagonale vlecht heb ik eerder al gedeeld met andere vlechtjes. Leuk gedaan! Afhankelijk of ik één of twee vlechtjes ga maken, scheid ik de haren in het midden. Niet meegevlochten maar zigzag tussen beide vlechtjes gewoven.

Als je er voor kiest om een slag in je schuine vlecht te maken moet je opletten dat je de strengen niet te strak aantrekt.

Een variant op de dubbele invlecht die je eerder hebt gezien? Handig het filmpje.

 Ontdek ook...